Am intrat în politică cu visul că vom reuși să facem diferența în România pe termen lung. N-am făcut prea multe calcule în 2016 – dacă să fac acest pas sau nu, dacă politica e prea murdară ca să mă implic, dacă suntem condamnați la subdezvoltare și izolare. Am intrat cu sufletul.

Am început politica cu entuziasm, cu pasiune pentru binele comun și cu determinarea să apăr valorile în care cred și prin care trăiesc, indiferent de presiuni. Onestitatea și corectitudinea, pe de o parte, și umanismul și empatia, pe de altă parte, m-au ancorat în tumultul și haosul politicii.

Mi se spune adesea că modernizarea Iașului și a României în timpul vieții noastre este un proiect prea ambițios.

Dar eu cred că trebuie să încercăm.

Proiecte și traseu profesional

Deputat de Iași

În 2016 am intrat în politică cu o viziune de la care nu am abdicat niciodată: aer curat în politica locală și națională. Mi-am dorit să aducem transparența, competența, onestitatea și munca în folosul societății la nivelul de valori de țară. Am fost aleasă Deputat de Iași în Parlamentul României iar acolo mi-am făcut vocea auzită.

Am deranjat ”sistemul” cu ”live-ul” din Parlament

Am cerut transparență. Am cerut echitate. Am cerut respectarea legilor României.

Dar ”sistemul” avea alte planuri: ni s-au închis ușile, ni s-au tăiat microfoanele. Așa că am inventat live-ul din Parlament prin care am denunțat abuzurile, ilegalitățile, încercările de a confisca România. Atunci când televiziunile au oprit camerele de filmat, am deschis telefonul și am transmis românilor ce se întâmpla în spatele ușilor închise.

Am ținut calea corectă pentru România

Sunt mândră de acest prim capitol pe care îl voi încheia în curând, de faptul că am făcut opoziție în momente esențiale, momente ce s-ar fi putut transforma în puncte de cotitură pentru țara noastră.Dacă ar fi să rezum activitatea mea parlamentară în aceste două mandate, aș spune că am ținut calea corectă.

Dacă nu noi, atunci cine?
Dacă nu acum, atunci când?