Sunt Marius Vulcan, sibian, soț și tată, de profesie avocat. Părinții mei au fost medici buni și respectați, iar legăturile de familie se întind de sus, din Poiană, până în Țara Hațegului și la malul mării. Împărțim aceleași valori, insuflate de părinți și bunici, care ne definesc integritatea, respectul și ne îndrumă spre a fi devotați unei cauze comune: binele tuturor.

Principiile care mă ghidează în toate planurile sunt axate pe respectul pentru muncă, pentru cei de lângă mine și comunitate. Fie că sunt în sala de judecată, pe terenul de sport sau în anturaj politic, respectul este cel care primează: respectul pentru lege, pentru drepturi, cetățeni, reguli. Respect pentru colegi, pentru natură și lucrurile drepte, așezate, care au noimă, care ne protejează și ne conferă stabilitate, încredere și puterea pentru ziua de mâine.

Am o familie iubitoare, o soție implicată pentru cei mai puțin norocoși, copii cu dizabilități, dar și un fiu care mă face mândru și un părinte împlinit. În cei 24 de ani de practică am acumulat cunoștințe profesionale solide, dar am avut și viziunea a ceea ce înseamnă LEGEA într-o societate. Mai ales când JUSTIȚIA în România are chipul fără ferestre al Palatului de pe Victoriei și balanța ținută de doamna cu sabia se înclină sub greutăți măsluite.

Proiecte și traseu profesional

Carieră juridică

În întreaga mea carieră juridică m-am zbătut pentru ca dreptatea să se facă simțită în actul de justiție, nu doar pentru clienții mei ci pentru echitate în adevăratul sens. Experiențele politice mi-au dat ocazia de a înțelege mult mai profund modul în care funcționează instituții și organisme ale statutului, cum binele general poate fi ignorat cu cinism pentru a favoriza interese și structuri politice de tip caracatiță.

Câteva luni din carieră le-am petrecut în postura de consilier de stat, când am fost martor al modului în care se fac lucrurile la comanda, în care domină doar puterea politică și interesul potentaților zilei care tranșau deciziile.

Alegeri corecte

Am fost implicat, ca profesionist al dreptului, în derularea proceselor electorale, pentru a asigura corectitudinea desfășurării alegerilor.  Fiecare detaliu contează, alegerile implică un proces tehnic complex și un efort logistic și financiar însemnat. Am văzut cum fiecare vot, fiecare alegător și fiecare decizie influențează soarta unei comunități și am înțeles importanța transparenței și corectitudinii depline în acest proces. Această experiență mi-a consolidat convingerea că democrația trebuie protejată cu orice preț și că dreptul de a vota este unul dintre cele mai prețioase drepturi pe care le avem.

„Doar prin transparență și respect față de lege putem construi o societate în care oamenii să își recapete încrederea.” – Marius Vulcan

De ce candidez

Sunt aici în fața voastră pentru a vă cere votul și susținerea pentru un mandat întreg. Pentru că activitatea legislativă durează 4 ani întregi, în care adevărata bătălie pentru mai binele comunității se duce acolo, în fiecare text de lege sau amendament, în comisii și în plen.

Avem nevoie de o reprezentare serioasă în legislativ,  din partea unor oameni liberi de compromisurile din partidele clasice, care acționează în numele comunităților din care fac parte.

Reforme în justiție, în legislația electorală, în sănătate și educație. Pașii spre normalitatea în care comunitatea și instituțiile cooperează, se ajută și societatea respiră democrație și are șansa prosperității.

Am pregătit deja o serie de inițiative și propuneri de modificare în domenii pe care le stăpânesc bine prin prisma experienței profesionale și pentru care am competențe: justiție, legislație electorală, legislația muncii , dar și sport și domeniul apărării.