Elena Lotrean este profesor, trainer, fondator al Școlii Româno-Finlandeze ERI Sibiu și antreprenor în serie, cu peste 30 de ani de voluntariat la nivel local, național și european. Are cunoștințe ample de operațiuni în companii și organizații, publice, private, ospitalitate, resurse umane, afaceri, educație.

Cu o experiență de peste 22 de ani de formare în sectorul public, de afaceri și neguvernamental, în țară și străinătate, a fost implicată în organizații de tineret la nivel național și european. A fost președintele Confederației Europene a Cluburilor de Tineret și a contribuit activ la programele de tineret ale Comisiei Europene. A coordonat proiecte naționale și europene, a gestionat resursele umane ca lider și manager, a construit echipe și organizații. În 2004 a fondat Future Capital, o companie privată axată pe învățarea pe viață lungă și educația adulților, cultură și turism.

Proiecte și traseu profesional

Educație de calitate pentru o viață cu sens

A înființat Școala Româno-Finlandeză ERI din Sibiu și Centrul finlandez de formare a profesorilor, unde și-a dedicat energia formării copiilor, profesorilor și a altor adulți. Și-a concentrat toate eforturile pe realizarea visului ei – educație de calitate pentru o viață plină de sens. Din 2018 este Consul Onorific al Finlandei la Sibiu, iar în 2020 a fost liderul Task Force for Education al Coaliției pentru Dezvoltarea României.

Politici educaționale

În ultimii ani a fost implicată în sute de evenimente pentru educație, atât fizic, cât și online. A făcut și face parte din diferite echipe care creează politici educaționale și participă la proiectele de impact ale României pentru educație: România Educată, EduNetworks, SuperTeach, Talent Manager for Schools.

#inainteavremurilor

2023 a fost un an reset, un sabatic menit să aducă mai multă concentrare și cunoștințe în domeniile în care Elena a activat: educație, cultură și turism și mai ales educație antreprenorială și reprezentare, precum și în domenii noi, #inainteavremurilor, cum sunt inteligența artificială și internet of things (IoT).

În 2024 a lansat cursul fundamental de inteligență artificială pentru profesori, premiat de către prestigioasa revistă Capital și a devenit Strat-up CEO al MBA Junior, programul care pregătește cel mai bine copiii între 7-12 ani în domeniul antreprenoriatului.

“Vreau ca Sibiul să conducă inovația din România pentru că împreună suntem #inainteavremurilor